Undervisning

I undervisningen hos Stevns Folkedansere lægges der stor vægt på indlæring af de forskellige trin gennem træning, leg, sjov, og ikke mindst socialt samvær med de andre børn og unge.

 

Dans er godt for mange ting. Børnene udvikler en glimrende balance gennem dansen, og de oparbejder en bevidst kontrol over alle dele af kroppen, en kropsbevidsthed, som vil følge dem hele livet.

Ud over at fremme den motoriske udvikling fremmer dansen også den rytmiske sans, det at bevæge sig rytmisk til musik. Endelig opnår børnene en sikker rumfornemmelse, altså evnen til at overskue et rum og de personer, der er i det, og til enhver tid vide præcis, hvor de selv er i forhold til omgivelserne. En god motorisk udvikling fremmer i øvrigt al anden indlæring.

Børnene får via opvisninger eller shows et naturligt og ubesværet forhold til at stå frem foran et publikum og optræde. Naturligvis lærer børnene også at begå sig på et dansegulv, at føre eller lade sig føre, at tage selvstændigt initiativ og i det hele taget at turde befinde sig på et dansegulv.Indlæringen sker gennem både leg og undervisning i en hyggelig atmosfære, og vi prioriterer danseglæde højt. Der tages som noget selvfølgeligt udgangspunkt i den enkeltes standpunkt og behov.

Vi mener det er vigtigt, at børnene fra starten får lært de forskellige basistrin, både gennem dans og leg - så det bliver sjovt for alle.

Når børnene bliver lidt ældre, vil der blive sat større fokus på træning af trin, holdning, fatning o.l. 

Alle er velkomne, om man har danset før eller ej - det er det gode ved folkedansen - ALLE KAN VÆRE MED!

Beklædning:
Vi danser i vores almindelige tøj til danseaftener og sociale arrangementer. Til opvisning og stævner kan man tage en af vores flotte dragter på, men det er ikke et krav.  

Ida, vores formand, har en masse dragter derhjemme, som vores børn og unge kan låne helt gratis til opvisninger. De prøves og tilpasses hvert forår hjemme hos Ida og Poul Erik, så vi er sikre på de stadig passer.

Dansesko:
Det kan være rart at have et par dansesko der sidder godt fast på foden og med glatte såler, så man let glider rundt og ikke belaster knæene så meget.

Man kan ofte finde gode sko i genbrugen, men hvis du gerne vil have et par dansesko, kan de bestilles her:

1) Teglborgsko.dk - klassiske folkedansersko
2) Gymnastikogridesport.dk/bleyer-dansesko-7530.html
     - Rikke er særligt glad for denne dansesko fra Bleyer, der har en glat
       gummisål. 


Underviser:
Rikke Rasmussen


Rikke har danset siden hun kunne gå. Hun er selv oplært i foreningen, og har sidenhen holdt fast i dansen. Til dagligt bor hun i København og bruger al sin fritid på dansen. 

Rikke er tidligere Danmarksmester i folkedans, både for showgrupper med hendes dansegruppe EMBLA, samt i pardans med søsteren Ulla Ann Jakobsen.

Ind i mellem så afløser Henrik Larsen B&U holdene, når Rikke ikke kan kommen. Det er vi meget glade for.